MENU

Appartementen en studio's te huur in Torremolinos Carihuela

Voor een geslaagde en zonnige vakantie aan de Costa del Sol

Malaga

Malaga, huur appartement of studio's in Torremolinos Carihuela.
 

Malaga is een prachtige stad, gelegen aan de Middellandse Zee. U kunt er genieten van de vele stranden, een wandeling langs de promenades en eten in een van de vele restaurants langs de boulevards. Malaga staat dan ook bekend als een stad waar op iedere straathoek een heerlijke tapasbar te vinden is.  Hier is de sherry uitgevonden en is het altijd gezellig. U vindt er de lokale heerlijkheden zoals pescadito frito, een assortiment van gebakken vis, rode mul, sardientjes en gazpacho. Ga ook naar een van de bodegas, wijnlokaliteiten waar u de lokale wijn uit Malaga kunt proeven.

Dankzij de ligging van Malaga is er voor elk wat wils. Malaga wordt omsloten door de Costa del Sol waardoor de opties oneindig zijn. U kunt genieten van de drukte van de stad, van de schoonheid van Andalusië. Ook heeft Malaga een uitgebreid uitgaansleven en zijn er vele bezienswaardigheden. Kies voor een dagje cultuur en geniet van de historische gebouwen als bijvoorbeeld de kathedraal, het militaire fort en de Castillo de Gibralfaro in Malaga.

Shoppen in Malaga

In Malaga shoppen wordt door menig toerist gedaan op de Calla Neuva en Marqués de Larios. Hier bevinden zich Europese ketens als C&A, Zara en Mango. Uiteraard zijn hier ook exclusievere merken te koop als Massimo Dutti en Versace.

Plaza Obispo

n het hart van het historisch centrum bevindt zich de kathedraal van Malaga. Deze kathedraal staat er sinds 1778 en kenmerkt zich door verschillende stijlen. Omdat de bouw 250 jaar heeft geduurt zijn in het gebouw de renaissance,barok en de gotische stijl te herkennen.

Een hapje eten in Malaga

In het centrum van Malaga zijn er talloze tapasbars te vinden. De specialiteit van Malaga is Pescaito frito, kleine gefrituurde visjes. Ook zijn gegrilde sardientjes op stuk erg populair. In Malaga wordt meestal tussen 21:00 en 23:00 gedineerd en tussen 14:00 en 16:00 geluncht.

Een leuke wijk om te lunchen op de zondag is El Palo. Hier kunt u gezellig de verse buit van de vissers komen proeven in de restaurantjes.

Romeinse theater

Het Romeinse theater van Malaga is pas in 1951 ontdekt, ondanks het formaat met een straal van 31 meter en een hoogte van 19 meter. Dankzij al het verrichte graafwerk is het mogelijk om tijdens de zomer concerten bij te wonen vanuit het Romeins theater. Tot op de dag van vandaag wordt het theater gerestaureerd.

Bar Orellana

In de Calle Moreno Monroy bevindt zich de oudste tapasbar van Malaga genaamd: Bar Orellana. Het is gebruikelijk dat hier een wachtrij staat om te eten, maar de sfeer is dan ook helemaal top.


Groetjes Pieter & Mariella 

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Santa Clara